Eli Sander Kristensen

www.elisanderk.dk

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Børn og trafik

Email Udskriv
Pressemeddelelse 29. august 2010.
Lær de små at færdes i trafikken

Nu udkommer Trille Rollerup, som er en bog og en CD, der kan hjælpe forældre og bedsteforældre, når de små skal lære at færdes i trafikken.

Hvert år kommer 65-70.000 nye trafikanter til verden. En verden, der er forunderlig, vidunderlig, spændende og fyldt med oplevelser og udfordringer. Børnene må i løbet af få år lære ufatteligt meget for at overleve.

Desværre kan man jævnligt i pressen læse om tilskadekomne og dræbte i trafikken. At begå sig i trafikken er en udfordring, der skal løses på allerbedste måde.

Forfatteren til bog og cd siger: ”Da mine børn tilbage i 70’erne var små, brugte vi megen tid på at øve trafik. De små skulle lære, hvad man må og ikke må. Det tror jeg alle forældre, bedsteforældre onkler og tanter gør. Heldigvis er der mange, der bidrager med samme intention - skolepatruljer, Tryg-fonden, rådet for større færdselssikkerhed m.fl.

Børnene dengang var også med i Trafikklubben og fik meget ud af det. Men vi savnede en ”rigtig” læsebog, med en god historie og lidt fantasi, så de kedelige regler blev sjove. Fantasibyen Trille Rollerup blev til med levende fodgængerovergang, tvillinger i lyskrydsene og den rare vejbetjent, Hans Kristian. Historien om Lange- Jens, der lærte at begå sig i trafikken blev til.

På en bogmesse forleden faldt jeg i snak med en børnebogsbibliotekar om emnet. Jeg fortalte om Trille Rollerup og at jeg nu – fordi jeg har fået børnebørn – havde taget den gamle historie frem igen. Børnebogsbibliotekaren mente at der faktisk er behov for en læsebog om emnet. Derfor besluttede jeg mig for, at andre end mine børn og børnebørn, skulle kunne få fornøjelse af Trille Rollerup.

Bogen er skrevet som et redskab til forældre og andre, der gerne vil bidrage til at børn lærer at færdes i trafikken. Det er en læsebog, der lægger op til højtlæsning. Bogen kan tillige være afsæt for at fortælle og snakke om trafik, at lege trafikregler og synge bogens sange om trafik.

Sangene er udgivet på CD.

Kan bogen bidrage til, at der i fremtiden kommer færre børn tilskade i trafikken og at flere voksne agerer gode rollemodeller i trafikken, er min mission med bogen opfyldt”.

www.elisanderk.dk er der mere om Trille Rollerup og personerne bag projektet.
 

-


GTranslate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Fra fotoarkivet

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/1/e/elisanderk.dk/httpd.www/modules/mod_random_image/helper.php on line 85 Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/1/e/elisanderk.dk/httpd.www/modules/mod_random_image/helper.php on line 85 Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/1/e/elisanderk.dk/httpd.www/modules/mod_random_image/helper.php on line 85 Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/1/e/elisanderk.dk/httpd.www/modules/mod_random_image/helper.php on line 85 Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/1/e/elisanderk.dk/httpd.www/modules/mod_random_image/helper.php on line 85 Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/1/e/elisanderk.dk/httpd.www/modules/mod_random_image/helper.php on line 85 Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/1/e/elisanderk.dk/httpd.www/modules/mod_random_image/helper.php on line 85 Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/1/e/elisanderk.dk/httpd.www/modules/mod_random_image/helper.php on line 85 Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/1/e/elisanderk.dk/httpd.www/modules/mod_random_image/helper.php on line 85 Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/1/e/elisanderk.dk/httpd.www/modules/mod_random_image/helper.php on line 85 Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/1/e/elisanderk.dk/httpd.www/modules/mod_random_image/helper.php on line 85
Liasson_1_188_250_pixel.JPG